کمال گرایی یا کامل گرایی؟
کمال گرایی غالباً به عنوان یک ویژگی مثبت در نظر گرفته می شود که شانس موفقیت شما را افزایش می دهد ، اما می تواند منجر به افکار یا رفتارهای خود شکننده شود که دستیابی به اهداف را دشوار می کند. همچنین ممکن است باعث استرس ، اضطراب ، افسردگی و سایر موارد بهداشت روان شود. افرادی که به دلیل احساس عدم کفایت یا عدم موفقیت به کمال می رسند ، ممکن است صحبت با یک درمانگر مفید باشد. این اغلب می تواند به افراد کمک کند تا انتقاد بیش از حد از خود را مدیریت کنند.
کمال گرایی چیست؟
کمال گرایی غالباً به عنوان نیازی به کامل بودن یا به نظر رسیدن کامل بودن و یا حتی باور داشتن دستیابی به کمال تعریف می شود. به طور معمول به عنوان یک ویژگی مثبت به جای نقص مشاهده می شود. افراد ممکن است از اصطلاح “کمال گرایی سالم” برای توصیف یا توجیه رفتار کمال گرایانه استفاده کنند.
کمال گرایی همان چیزی نیست که تلاش کنید بهترین باشید. کمال در مورد موفقیت و رشد سالم نیست.
برنه براون ، نویسنده و استاد تحقیق در کالج کارشناسی ارشد کارشناسی ارشد دانشگاه هوستون ، بین کمال گرایی و رفتار سالم تفاوت قائل می شود. او می گوید ، “کمال گرایی همان چیزی نیست که تلاش برای بهترین بودن خود باشد. کمال در مورد موفقیت و رشد سالم نیست.” او توضیح می دهد که کمال گرایی توسط بسیاری از مردم به عنوان سپر محافظت در برابر درد سرزنش ، قضاوت یا شرم استفاده می شود .
نشانه هایی که شما می توانید یک کمال گرا باشید
بیشتر افراد گاه به گاه یا در بعضی از مناطق زندگی به کمال گرایی می پردازند. افرادی که تقریباً کمال گرایان تمام وقت هستند ممکن است نیاز به دستیابی به کمال به طور مداوم احساس کنند. آنها همچنین ممکن است:
قادر به انجام کاری نیستند ، مگر اینکه بدانند که می توانند به طور کامل آن را انجام دهند.
محصول نهایی را به عنوان مهمترین قسمت هر کاری مشاهده کنید. در نتیجه ، آنها ممکن است تمرکز کمتری بر روند یادگیری یا تکمیل یک کار در حد توانایی خود داشته باشند.
تا وقتی نتیجه مطابق با استانداردهای آنها کامل نشود ، کاری را تمام شده نبینید.
تعلل . افرادی که کمال گرایی دارند ممکن است تمایلی به شروع یک کار نداشته باشند تا زمانی که بدانند که می توانند به طور کامل آن را انجام دهند.
برای انجام کاری که معمولاً انجام آن برای دیگران زیاد طول نمی کشد ، زمان زیادی را صرف کنید.
نمونه هایی از رفتار کمال گرایانه
اکثر افراد می خواهند به موفقیت برسند ، اما تلاش سخت برای رسیدن به اهداف شما همیشه بیانگر رفتار کمال گرایانه نیست. افرادی که کمال گرا هستند معمولاً معتقدند هیچ کاری که انجام می دهند ارزشمند نیست مگر اینکه کامل باشد. به جای اینکه به پیشرفت ، یادگیری یا سخت کوشی خود افتخار کنند ، آنها ممکن است دائماً کار خود را با کار دیگران مقایسه کنند یا به نتیجه ای بی عیب برسند.
حتی وقتی افراد با صفات کمال گرایانه نتایج دلخواه خود را کسب می کنند ، باز هم ممکن است رضایت نداشته باشند. آنها ممکن است احساس کنند که اگر واقعاً کامل بودند ، برای رسیدن به اهدافشان مجبور نبودند خیلی سخت کار کنند.
برخی از نمونه های کمال گرایی عبارتند از:
صرف 30 دقیقه نوشتن و بازنویسی یک ایمیل دو جمله ای.
باور اینکه از دست دادن دو امتیاز در یک آزمون ، نشان از عدم موفقیت دارد.
مشکل خوشحال بودن برای دیگران که موفق هستند.
خود را مطابق با معیارهای دستاوردهای دیگران نگه داشتن یا مقایسه نامطلوب و غیرواقعی با دیگران.
رد شدن از کلاس یا پرهیز از کار سخت ، چون تلاش کردن بی معنی است مگر اینکه بتوان به کمال دست یافت.
تمرکز بر روی محصول نهایی به جای فرآیند یادگیری.
اجتناب از انجام یک بازی یا انجام یک فعالیت جدید با دوستان به دلیل ترس از کمال نشان دادن.
انواع کمال گرایی
تصور می شود که چند نوع متمایز از کمال گرایی وجود دارد. در حالی که این انواع رفتارهای مشابهی دارند ، اما انگیزه و نتایج آنها اغلب متفاوت است.
کمال گرایی استانداردهای شخصی : فردی که این نوع کمال گرایی را انجام می دهد ممکن است به یک سری از استانداردهای تحریک کننده آنها پایبند باشد. ممکن است دیگران هنوز این استانداردها را بالا بدانند ، اما برای شخصی که آنها را تعیین می کند انگیزه ایجاد می کنند. تصور می شود این نوع کمال گرایی سالم است ، زیرا منجر به استرس بیش از حد یا فرسودگی شغلی نمی شود. افرادی که دارای کمال گرایی معیارهای شخصی هستند ، ممکن است کمتر از عادت های مضر برای مقابله با استرس ناشی از کمال گرایی استفاده کنند. فردی فقط در صورتی این نوع کمال گرایی را دارد که اهدافش باعث شود احساس انرژی کنند و بیش از حد تحت فشار قرار نگیرند و از کار بیندازند.
کمال گرایی انتقادی از خود : این نوع کمال گرایان بیشتر از این که احساس انگیزه کنند ، در معرض ترس از اهدافی هستند که برای خود تعیین می کنند. آنها ممکن است بیشتر اوقات احساس ناامیدی کنند یا اینکه اهدافشان هرگز به واقعیت تبدیل نمی شوند. تحقیقات نشان می دهد که کمال گرایی انتقادی نسبت به خود احتمالاً منجر به احساسات منفی مانند پریشانی ، اجتناب ، اضطراب و محکومیت خود می شود.
کمال گرایی تجویز شده اجتماعی : این مطالعه در سال 2014 در دانشگاه یورک بیان شد ، این نوع کمال گرایی تقاضای تعالی را که معمولاً در افرادی با مشاغلی که به دقت بالایی نیاز دارند ، مانند وکلا ، متخصصان پزشکی و معماران توصیف می کند. افراد در این حرفه هاافکار ناامیدکننده تر، استرس و خطر بیشتری برای خودزنی و خودکشی را تجربه کردند .
کمال گرایی تجویز شده اجتماعی از جمله افرادی است که از استانداردهای بالای فرهنگی یا اجتماعی پیروی می کنند و برای رسیدن به این اهداف غیر واقعی تلاش می کنند. به عنوان مثال ، دانش آموزان ممکن است توسط والدین خود از استانداردهای تحصیلی بالایی برخوردار باشند. نوجوانان و بزرگسالانی که برای به دست آوردن نوعی بدن که جامعه “ایده آل” قلمداد می کنند ، احساس فشار می کنند ، ممکن است در نتیجه ویژگی های کمال گرایی تجویز شده در جامعه را پیدا کنند.
حوزه های کمال گرایی
کمال گرایی می تواند بسیاری از زمینه های زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد و از این مناطق اغلب به عنوان دامنه یاد می شود. بعضی اوقات ، کمال گرایی فقط روی یک حوزه تأثیر می گذارد ، در حالی که بار دیگر ، دامنه های مختلفی را تحت تأثیر قرار می دهد. در زیر برخی از زمینه های کمال گرایی زندگی می تواند تأثیر بگذارد.
در محل کار یا در مدرسه: افرادی که در مدرسه یا محل کار کمال گرا هستند ممکن است برای انجام یک کار بیشتر از دیگران طول بکشد. آنها همچنین ممکن است از شروع کاری که در آن احساس اطمینان نمی کنند خودداری کنند. این اغلب به دلیل تمایل به انجام کامل کار است.
- روابط صمیمی یا دوستی: کمال گرایی می تواند باعث شود افراد استانداردهای غیرواقعی خود را بر روی عزیزانشان بگذارند و استرس و فشار بیشتری را به روابط وارد کنند .
- فعالیت بدنی: ورزش و دوومیدانی اغلب کمال گرایی را تشویق یا تشدید می کنند. در ورزشهای انفرادی ، مانند ژیمناستیک یا پیست ، کمال گرایی ممکن است خصوصاً شیوع داشته باشد ، زیرا این ورزشکار اغلب در حال رقابت با خود است.
- محیط یا محیط اطراف: این ممکن است نیاز به بی عیب و نقص بودن خانه یا حیاط شخص در همه زمان ها را شامل شود. این امر می تواند باعث شود که فرد مقدار زیادی از وقت و انرژی خود را صرف مرتب نگه داشتن محیط اطراف خود یا مطابق با استانداردهای زیبایی خود کند.
- بهداشت و سلامتی: از قضا این نوع کمال گرایی ممکن است باعث موارد بهداشتی شود. به عنوان مثال ، کسی ممکن است مسواک زدن را متوقف کند زیرا یک بار موفق به انجام این کار نشده است. این نوع کمال گرایی ممکن است منجر به اختلالات خوردن مانند orthorexia nervosa شود ، که در آن افراد احساس می کنند مجبور به رعایت یک رژیم غذایی کاملاً سالم هستند.
- نحوه صحبت یا نوشتن فرد : هنگامی که شخصی نسبت به نحوه صحبت و نوشتن خود کمال گرا باشد ، ممکن است کیفیت گفتار یا نوشتار وی کاهش یابد. این ممکن است باعث شود که آنها از ترس اینکه مرتکب اشتباه شوند بسیار کم صحبت کنند یا از نوشتن خودداری کنند.
- شکل ظاهری: این نوع کمال گرایی می تواند باعث نگرانی بیش از حد فرد در مورد آراستگی شخصی یا سبک شخصی خود شود. آنها ممکن است ساعتها طول بکشد که چه چیزی را بپوشند یا چگونه موهای خود را حالت دهند. کمال گرایی پیرامون شکل ظاهری نیز می تواند منجر به اختلالات خوردن یا اعتیاد به ورزش شود .
چه چیزی باعث کمال گرایی می شود؟
عوامل بسیاری می توانند در ایجاد کمال گرایی موثر باشند. چند مورد عبارتند از:
ترس مکرر از عدم تأیید از دیگران یا احساس عدم امنیت و عدم کفایت .
مسائل بهداشت روان مانند اضطراب یا وسواس فکری عملی . در حالی که مشخص شده است ارتباطی بین OCD و کمال گرایی وجود دارد ، همه افراد کمال گرا OCD ندارند و همه افراد OCD کمال گرا نیستند.
داشتن والدینی که رفتار کمال طلبانه از خود نشان می دهد یا وقتی تلاش های فرزندانشان به کمال نمی رسد ، مخالفت خود را ابراز می کند. بعضی از والدین ممکن است کودک خود را به موفقیت در هر زمینه تشویق کنند یا کمال را بر او تحمیل کنند تا حدی که بتوان آن را سو استفاده دانست.
یک دلبستگی اولیه ناامن . افرادی که در دوران جوانی با پدر و مادر رابطه دلبستگی ناخوشایند داشتند ، ممکن است در بزرگسالی در تسکین نفس با مشکل روبرو شوند. اگر کامل نباشد ممکن است در پذیرش نتیجه خوب مشکل داشته باشند.
افرادی که سابقه موفقیت بالایی دارند ، گاهی اوقات فشار زیادی را برای تحقق بخشیدن به دستاوردهای قبلی خود احساس می کنند. این امر اغلب آنها را به سمت رفتارهای کمال طلبانه سوق می دهد. کودکانی که مرتباً به خاطر دستاوردهای خود مورد ستایش قرار می گیرند ، ممکن است با افزایش سن فشار خود را برای ادامه موفقیت احساس کنند ، این امر همچنین می تواند باعث گرایش های کمال گرایانه شود.
اگر احساس می کنید ممکن است صفاتی از کمال گرایی داشته باشید که باعث پریشانی روزانه شما می شوند ، بدانید که رفتار و عادت های کمال گرایانه قابل تغییر است. می توان با کمک یک درمانگر مطمئن و دلسوز ، نگرش های سالم تری در مورد اهداف و استانداردهای خود یاد گرفت .
کمال گرایی و فرسودگی شغلی: استرس را برطرف کنید و تعادل را پیدا کنید
وقتی هرگز به اندازه کافی خوب نیست: هزینه اشتیاق به کمال
آیا افکار شما بسیار منفی است؟ کنترل را از منتقد داخلی خود بگیرید
بلوک های خلاق از A تا Z: کمال گرایی
قیمت کمال: کمال گرایی چگونه مانع شما می شود
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تکنیک ABCDE برای داشتن حال خوب
کمال گرایی چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟
کمال گرایی و فرسودگی شغلی: استرس را برطرف کنید و تعادل را پیدا کنید
اهمالکاری خوب است!
غلبه بر تعویق انداختن کارها – رابین شارما
چگونه در 20 ساعت یادگیری کامل داشته باشیم؟
ورود به سیستم با:
دیدگاهتان را بنویسید