بازاریابی اینترنتی چیست؟
بازاریابی اینترنتی
شاید در وهله اول این عبارت شما را به یاد کسب و کارهای مجازی یا نتورک و شبکه سازی بیاندازد اما برخلاف تصور عام جامعه صاحبین مشاغل سنتی می توانند از این روش برای افزایش فروش محصولات و یا گسترش خدمات و نام تجاری خود بهره ببرند . دراصل این بازاریابی نوعی تبلیغات با هزینه ی کم و بازده بالا می باشد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، تمایل مردم به خرید اینترنتی به دلیل بیشتر شدن مشغله ی آنها و سهل الوصول بودن آن افزایش چشم گیری داشته که بازاریابی اینترنتی یکی از مؤلفه های اصلی در این زمینه بوده است.
شاخه های کلیدی بازاریابی اینترنتی
1_ سئو یا بهینه سازی با موتورهای جستجو (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)
2_ بازاریابی موتورهای جستجو (SEARCH ENGINE MARKETING)
3_ بازاریابی محتوایی (CONTENT MARKETING)
4_ بازاریابی شبکه های اجتماعی (SOCIAL MEDIA MARKETING)
5_ تبلیغات کلیکی (PAID PER CLICK)
6_ بازاریابی وابسته یا همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
7_ بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
1_ سئو (SEO) یا بهینه سازی با موتورهای جستجو
همانطور که می دانید پر بازدید ترین موتور جستجو گوگل می باشد. سئو به مجموعه کارهایی گفته می شود که باعث افزایش ترافیک سایت شما به وسیله ی قرار گرفتن آن دراولین صفحه ی جستجوی گوگل و بین 5 مورد اول که بیشترین کلیک سرچ را دارد می شود.
2_ بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)
GOOGLE ADWORDS یا تبلیغات گوگل از کاربردی ترین ابزار SEM می باشد. در بازایابی اینترنتی هدف اصلی افزایش ترافیک سایت برای بهبود روند تبلیغات است که برخی افراد برای بازده زود تر یا سهل بودن آن از نسخه ی پولیِ SEO که همان SEM می باشد استفاده می کنند. بیشترین کلیک مربوط به سایت هایی است که در رتبه ی اول و دوم سرچ گوگل قرار دارند.
3_ بازاریابی محتوایی
هدف از این شاخه در بازاریابی اینترنتی تولید محتوای مفید، یکپارچه و نزدیک به سلیقه و خواستِ مشتری می باشد، زیرا یکی از نکات مهم در این کار جذب مخاطب برای طولانی مدت و نگهداری مخاطبان قدیم است که نباید به صورت مقطعی باشد.
4_ بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM)
در این روش می توانید در شبکه های اجتماعی مختلف مثل اینستاگرام، توییتر و . . . تبلیغاتی که در سایت خود کرده اید را انتشار داده و یا به صورت جداگانه و مطابق زمینه و فضای آن شبکه تولید محتوای جدیدی انجام دهید. برای این کار نیز آموزش های گسترده ای وجود دارد و همچنین می توانید با دانش خود و به مرور زمان به کسب و کارتان رونق ببخشید.
5_ تبلیغات کلیکی (PPC)
یکی از روش هایی که در بازاریابی اینترنتی مورد توجه ویژه ی کاربران قرار دارد تبلیغات کلیکی است. شما می توانید در سایت ها یا اپلیکیشن های مختلف که با مشاغل شما مرتبط است کسب و کار مد نظر خود را تبلیغ کرده و به ازای هر کلیک روی لینک شما با توجه به تعرفه های متفاوت مبلغ مشخصی را پرداخت نمایید. البته در ایران این روش خیلی قابل استفاده نمی باشد.
6_ بازاریابی وابسته یا همکاری در فروش
این کار برای اشخاص دارای کسب و کار هیچ سختی ای ندارد بلکه فردی به غیر از صاحب اصلی مشاغل با هدف کسب درآمد و یا رضایت قبلی، محصول یا خدماتی را به دیگر افراد معرفی کرده و در ازای بازخورد از طرف شخص دیگر قسمتی از سود به او تعلق خواهد گرفت .
7_ بازاریابی ایمیلی
نوعی از دیجیتال مارکتینگ ارسالِ گروهی ایمیل برای برخی از افراد به منظور افزایش ترافیک سایت و بازدید از آن یا خرید محصول و آشنایی با خدمات شما می باشد. توجه داشته باشید این کار علاوه بر اینکه هزینه ی زیادی را شامل نمی شود باید به صورت هدفمند و به نحوی باشد که مخاطب را جذب کند.
نتیجه گیری :
به هر حال با پیشرفت امروزه ی تکنولوژی و نیاز مشاغل به رقابت سالم در کسب و کارها، استفاده از فضایی تحت عنوان بازاریابی اینترنتی که در هر شرایطی در دسترس عموم است امری ضروری بوده و به بهبود روند ارائه ی خدمات کمک شایانی می کند.
دیدگاهتان را بنویسید